Fotoskatt med gamle bilder fra Byafossen

Tor Stokkan, som bor i Oslo, har tatt over åtte gamle bilder fra Byafossen som er fotografert av Fotograf Henriksen, Stenkjær. Bildene er av høy kvalitet, satt inn i passepartout med ytre mål 22,5×16 centimeter. Tor Stokkan har fått bildene av sin far Knut Stokkan som var sønn av Audun Stokkan og barnebarn av Martin Stokkan. Oldefar Martin Stokkan var stasjonsmester på Byafossen.

Her kan du se alle bildene.

Fotograf Henrik Henriksen ble født i 1885 i Grytting i Vesterålen. Han var lenge assistent hos fotofgraf Lars Bach i Steinkjer, hvor han også sannsynligvis fikk sin utdannelse. I 1914 tok Henriksen over Bachs forretning som han så drev med firmabetegnelsen «L. Bachs Efterfl. Henriksen. Fotografisk Atelier, Stenkjær (Nordsiden)». Opprinnelig ble firmaet startet av Marianne Balchen i 1864 og overtatt av Bach i 1885.

Det er usikkert når og hvorfor disse åtte bildene fra Byafossen er fotografert, men mye tyder på at bildene er fra cirka 1895 til 1910.

Byafossen. Foto: Fotograf Henriksen, Stenkær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *